Er vitaminer og helsekost bare tull?
Holmgang Debatt TV2, 14.05.03
Her er mitt bidrag til denne debatten.
Mai 2003?…… Har vi ikke samlet nok erfaringer til å kunne bekrefte at de er forskjellige? Hadde vi turt å møte resten av verden i en slik debatt??
CureZone.com er et team som sammen arbeider for å diskutere vår helsesituasjon, gjennom diskusjoner på Internett. Vi har faktisk hele verden med oss i vårt forum
//www.curezone.org Vi håper nå at også Skandinavia følger opp og møtes til diskusjon om dette temaet som vi alle nå er blitt mer opptatt av enn noen gang. Vi svarer på spørsmål på alle språk og diskuterer på alle språk. Søk etter Norsk helseforum.
Vi har drevet nettsiden absolutt ”non-commercial” dvs uten profitt siden 1990, kun frivillig innsats gjennom alle år. Vi har derfor fått svært god tillitt fra leger, naturmedisinere og pasienter fra hele verden. Vi er nå h.h.vis nr 1. og 3. i verden……….snart best besøkt i verden……utrolig. Kom innom og les om hvordan vi kurerer når ikke kroppen fungerer…..!
Og – SELVFØLGELIG trenger vi kosttilskudd i vår tid……Ingen tvil.
Et Tysk selskap har nå fått flere priser for sitt produkt som viser seg og gi 5 ganger bedre opptak enn ved inntak av kapsler og tabletter.
De har nå fått priser for de blant Top 100 beste i Tyskland, med økologiske ingredienser,
Kvalitetskontroll, transportsystem, god dokumentert forskning der de har utviklet svært god gruppesammensetning og et transportsystem som gjør absorbsjonen i kroppen lettere.
Produktene er også basert på Ajur Vediske urter. Les om dette kosttilskuddet som hjelper alle som prøver det ut; 9 av 10 er storfornøyd. Idrettsutøvere slipper å dope seg. Kreftsyke slipper å miste håret og blir ikke kvalme under den ”dødelige” cellegiftbehandlingen / strålebehandlingen. Ifølge Dr. Hamer`s teori, er all sykdom konflikt, og da særlig kreft.
Et meget interessant studie, der man t.o.m. kan henvise til type konflikt versus type kreftsykdom / eller annen sykdom.
Med FitLine-produktene kan endelig Candidasyke tilføre tarmen lactobacillus og acidophillus uten at de tarmvennlige bakteriene dør i mavesyre….. Tar du daglig Bio Basic Plus sammen med hjemmelaget yoghurt…..vil du oppnå en optimal fordøyelse og en regenerert tarm innen
3-4 måneder. De selger også yoghurtkultur av fantastisk kvalitet hos PM-International.
Les om disse fantastiske produktene som de nå også myndighetene selvfølgelig ønsker å sette forbud mot i Norge fordi de virker for godt.....på
http://www.534016.pm-international.com
I kokeskolen (et bittelite firma, som tilslutt ble skrevet som ”hobbyvirksomhet”), prøvde vi i mange år å produsere hjemmelaget økologisk mat, vi hadde praktikanter i huset fra Tyskland og Sverige som lærte om familiematlaging, Makrobiotisk mat, Fullverdikost, Blodtypediett, Gersondiett……Atkins, Budwig, Lindberg, Dr Sculze osv….samt en hel del andre kostholdsretninger og helberedelsesmetoder.
Vi arrangerte kokekurs om naturlig mat i eget kjøkken i mange år, kundene måtte vi av og til vente lenge på i Norge. Derfor har vi for det meste undervist i Sverige, Danmark, Tyskland, Sveits, Jugoslavia og USA de siste årene, eller kokt mat for ”workshops”, helgekurs, seminarer etc. Intensivkurs om kokekunst/medisinsk mat/ vegetarisk/ etc som ikke finnes
i Norge. Vi fant raskt ut at vi måtte over landegrensene for å møte likesinnede, og de som forsto hva vi snakket om.
Bevissthet gjør at vi tar bedre valg. Jeg blir stadig overrasket over Nordmenns uvitenhet og mangel på forståelse for hvorfor Margarin (hydrogenert fett), Sukker, Kaffe, Cola, Smeltet Ost, Pøler, Alkohol, Nikotin, Smågodt med E, Junk, Pizza,
Mono-Sodium-Glutamat (Natrium Glutamat) og videre ikke forstår at når de spiser for mye av det nevnte, får vondt i hodet som videre fører til at de spiser Paraset som fører til at de fremskynder stivhet og så reumatiske lidelser…..osteoporose….raskere enn noen andre fordi de i tillegg aldri får sol verken inn i øynene eller på kroppen……
Ved siden av alle disse dårlige vanene må det nevnes at vi her har minimal kunnskap om kroppspleie, kjøkkenremedier, huskurer, urter og kosthold generelt…….og tror heller ikke på at vi gjennom huden og tennene absorberer noe som helst av betydelige kjemikalier, deo, såpe, shampoo, sterke vaskemidler, kvikksølv, dioksiner, stråling eller radioaktivitet.
Helse handler ikke om å forby seg selv noe, men rett og slett å bli mer bevisst i hverdagen, slik at vi ikke hele tiden behøver å bli lurt. Tenk hva
Hvorfor ikke prøve noen uker uten raffinert sukker? Hvorfor ikke prøve en juicefaste med ferskpresset juice, økologiske varer, en leverrens, hydroterapi og urtekur, biorytmesøvn, kompresser/varmeflasker og tarmmassasje? Dessverre kommer de fleste for sent til kostholdsveiledning, rens og terapi, er det bedre å forebygge eller å helberede?
Hvor mange har virkelig prøvet dette ut? Les om dem på CureZone.
Er det ikke på tide at vi snart forstår hvordan vi blir manipulert av maktpolitikken og industrien?
En nær venn av meg, som jeg har assistert i flere år nå, (ifølge legene skulle han satt seg ned for å dø dopet ned med morfin for 4 år siden). Det er nå klart; Flere dør av kjemisk medisin enn av pistolskudd. Det første vi gjorde var å reise ut av Norge……
Hans historie er lang og svært sjelden, han kjemper fortsatt og har gjort en fantastisk innsats hittil, helt alene, gjennom en grusom behandling og en rekke feilbehandlinger uten hjelp fra ”apparatet helsevesenet”…….en egen kamp i sin tro på naturmedisinen, som så mange må lide seg gjennom i det Norske samfunn.
Hvordan kan noen tro at de skal klare å fjerne 3000 år gammel filosofi?
På tide at hans utrolige historie legges ut på internett, om den grusomme behandlingen har
har gjennomgått i ”helsenorge”. Ikke engang Se og Hør torde å få vite mer om denne historien.
Mat og Helse? Endelig et blad i Norge som gir fornuftig informasjon til å bli klokere på.
For 21 år siden bodde jeg i Tyskland. Den gang visste de mer om helse og ernæring der
enn de gjør i dette land i dag. Det er beklagelig at en hel nasjon lar seg lure og manipulere
når det finnes beste tilgang gjennom litteratur og internett får vi den informasjonen vi trenger for å holde oss sunne og friske hvis vi ønsker det.
Det finnes ingen diett eller livsstil som passer for alle. Vi må selv finne ut hva som er det beste for oss i forhold til arv, gener, blodtype, metabolisme, psyke, holdning etc, samt en hel del andre omstendigheter som former oss til den personen vi er. Dette er en ganske lang prosess i seg selv.
Personlig synes jeg utviklingen er skremmende…….Dør de sterke, intelligente, produktive og velskapte ut? Ønsker vi virkelig å fø opp en generasjon ”pingler” som ikke lenger klarer å lære, orker ikke å trene…….. Vi kan selv velge, frem til våre barn fyller 5 år, kan vi stappe hva vi vil i deres munn! De spiser t.o.m. is laget av bønner. Om vi gir våre barn kun morsmelk frem til de fyller 6 måneder og ikke gir dem ku-melk frem til de fyller 7 år, kan de bruke så mye melkeprodukter de vil senere i livet; uten å utvikle ”melke-allergi”, som dessverre de fleste har i større eller mindre grad. Denne tendensen kan faktisk måles allerede hos små barn, der vi måler hoftebena for å finne ut grad av melkeallegi……metoden slår aldri feil!!
Hvete er et annet stort problem. Hvorfor ikke bake boller med Speltmel og Rismalt? Jeg har gjort det i 20 år allerede. Så mange leger og naturmedisinere finner nå ut hva barnet ikke skal spise, men ingen kan fortelle dem hva de skal spise og hvordan dette lages. Ikke engang ernæringsfysiologene på Rikshospitalet har kjøkken. Ren matematikk var mitt inntrykk.
Ingen i helsekostforretningen kan fortelle deg hvordan du skal koke bønner, hirse, quinoa eller amaranth…..de vet knapt hva det er. Jeg har selv bakgrunn fra mange år som ansatt ved forskjellige avdelinger i sykehus.
Tenk deg godt om når du lar ditt lille barn for første gang smake på Cola`n og Softisen
17. mai fordi ”Han liker det”…….
Mai-hilsen fra Lillian Henriksen
Kokeskolen/CureZone International