CureZone   Log On   Join
Genetisk polymorfisme og blodtype
 
  Views: 1,901
Published: 21 y
 

Genetisk polymorfisme og blodtype




I siste utgaven av Nordisk Tidsskrift for Biologisk Medisin er det publisert en omfattende artikkel om blodtypedietten av professor dr.philos Dag Viljen Poleszynski. Artikkelen har tittelen «Genetisk polymorfisme og blodtype - et grunnlag for kostholdsvalg». Nedenfor følger et sammendrag av den interessante artikkelen:


«De senere årenes forskning har bedret mulighetene for å kvantifisere genetisk variasjon, noe som snart vil muliggjøre å skreddersy diett til ens genetiske polymorfisme. Et forsøk på å individualisere kosthold og livsstil er blitt kalt «blodtypedietten», først beskrevet av Peter J. D’Adamo i boka «Eat Right for Your Type» («Blodtypedietten» på norsk). Forfatteren beskriver en strategi for å tilpasse livsstilen, inkludert kostholdet, til hvert enkelt individs biokjemi og fysiologi. Han legitimerer dette med en samlet teori basert på forskning innen blant annet fysisk antropologi, arkeologi, nevrologi, biokjemi, ernæringsfysiologi, lektinologi, epidemiologi, psykologi, immunologi og genetikk. Basert på studier sitert av D’Adamo og egne kilder viser denne forfatteren at D’Adamo har funnet et viktig kriterium for å skille mellom undergrupper med ulike behov for mat og livsstil, selv om deler av teorien trolig er feil. Dette er imidlertid ikke tilstrekkelig for å avvise det hele, idet hans generelle teori synes å ha fundament i vitenskapelige studier og er rapportert å fungere i praksis. Klinikere i det private og offentlige helsemarkedet kan ha mye å vinne på å nyttiggjøre seg de delene av D’Adamos teori som er kunnskapsbaserte. I den grad forskning mangler, oppfordres det medisinske miljøet til å etterprøve og korrigere teorien både med basalmedisinsk og klinisk forskning.»



______


Nordisk Tidsskrift for Biologisk Medisin er et nytt helsefaglig tidsskrift. Det tilstrever et høyt faglig nivå, men inneholder artikler som også kan forstås av et generelt interessert publikum. Redaksjonelle temaer er natur- og skolemedisin, miljømedisin, livsstil, ernæring, kosttilskudd og behandlingsmetoder som særlig fremmer evnen til selvhelbredelse. Med den odelstingsproposisjonen om integrasjon av alternativ medisin i helsevesenet som i disse dager fremmes for Stortinget, vil dette tidsskriftet få økende aktualitet.


Tidsskriftet publiserer hovedsakelig artikler på nordiske språk (norsk, svensk og dansk) med engelsk sammendrag. Enkelte artikler blir publisert på engelsk med sammendrag på norsk, svensk eller dansk. Tidsskriftet er det eneste fagtidsskriftet av sitt slag med hele Norden som målgruppe.


Innhold/Contents

Redaksjonelt

31 Brist på essentiella näringsämnen
P.-A. Öckerman

32 ECIWO-biologi och bioelektricitet
B. Dahlgren

Klinikk og vitenskap

34 Genetisk polymorfisme og blodtype – et grunnlag for kostholdsvurdering
D.V. Poleszynski

41 Jod och jodbristtillstånd
B.-A. Lamberg

49 Akupunktur og evnen til selvhelbredelse
V. Schjelderup


Nutritional influences on illness

57 Irritable bowel syndrome
M.R. Werbach


Aktuelt

39 Hvitløk kan beskytte hjertet mot skade etter operasjon

55 Ny kunnskap om kosthold og autisme


Bokanmeldelse

58 Carlo G, Schram M.
Cell Phone s. Invisible hazards in the wireless age

 

 
Printer-friendly version of this page Email this message to a friend
Alert Moderators
Report Spam or bad message  Alert Moderators on This GOOD Message

This Forum message belongs to a larger discussion thread. See the complete thread below. You can reply to this message!


 

Donate to CureZone


CureZone Newsletter is distributed in partnership with https://www.netatlantic.com


Contact Us - Advertise - Stats

Copyright 1999 - 2024  www.curezone.org

0.047 sec, (2)